ADR certificaat basis

Tweedaagse cursus

Tijdens deze tweedaagse cursus worden alle onderwerpen behandeld die in de basis van belang zijn wanneer je gevaarlijke stoffen gaat vervoeren. Ook de veiligheidsvoorschriften en procedures waarmee je te maken krijgt als chauffeur van gevaarlijke stoffen komen aan bod.

Doel van de training

Na het voltooien van de cursus is de chauffeur in staat verschillende gevaarlijke situatie en etiketten te herkennen. Je weet een juiste procedure toe te passen voor, tijdens en na het transport die passend zijn bij de specifieke lading van dat moment.

Voor wie?

Deze cursus is voor chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren. In het ADR verdrag is geregeld dat je als chauffeur van gevaarlijke stoffen een ADR vakbekwaamheidscertificaat moet hebben. Dit certificaat is vijf jaar geldig.

Inhoud cursus

Tijdens de cursus komen de volgende zaken aan de orde: algemene kennis van gevaarlijke stoffen, vervoeren van stukgoed, brandbestrijding , herkenning en juist gebruik van oranje borden, verlenen van eerste hulp, regels en wetgeving omtrent vervoer en technische voertuigkennis. Dit is slechts een greep uit de vele onderwerpen

Programma en locatie

Het is een tweedaagse theoriecursus. Bij de start ontvang je een lesmap met daarin al het nodige studiemateriaal. De cursus kan op diverse locaties in Nederland worden gegeven.

Waarde Code 95 nascholing

De cursus telt mee voor 14 uur theoretische nascholing. (zowel als je de cursus voor het eerst bijwoont als bij herhaling)

Certificaat

Na het volgen van deze cursus ontvang je van het CBR een certificaat.