ADR opleiding klasse 1 of klasse 7

Eendaagse cursus

Tijdens deze ADR cursussen worden alle onderwerpen behandeld die van belang zijn wanneer je gevaarlijke stoffen gaat vervoeren die ontplofbaar (klasse 1) of radioactief (klasse 7) zijn.

Doel van de training

Na het voltooien van deze cursussen mag je gevaarlijke stoffen vervoeren, waarbij je onderricht en aanvullend gecertificeerd bent met klasse 1 of klasse 7 voor vervoer van ontplofbare stoffen of stoffen met een radioactieve straling.

Inhoud van de cursus

Tijdens de opleiding komen er zaken aan de orde als: algemene kennis van gevaarlijke stoffen, vervoer stukgoed, brandbestrijding, herkenning en juist gebruik van oranje borden, verlenen van eerste hulp, regels en wetgeving omtrent vervoer en technische voertuigkennis. Dit is slechts een greep uit de vele onderwerpen.

Programma en locatie

Het zijn beide eendaagse cursussen met theorie en praktijk. Bij de start ontvang je een lesmap met daarin al het nodige studiemateriaal. De cursussen kunnen op diverse locaties in Nederland worden gegeven.

Waarde Code 95 nascholing

De losse cursussen tellen mee voor 7 uur theoretische nascholing. In combinatie met ADR basis en ADR tankvervoer wordt het 4x 7uur theoretische nascholing.

Certificaat

Na het volgen van deze cursus ontvang je van het CBR een certificaat.