ADR Tankvervoer

Eendaagse cursus

Wanneer je als chauffeur rijdt met een tankwagen is een module ADR Tankvervoer verplicht en ter aanvulling op de ADR Basis. Je kan dan ook alleen maar deelnemen aan deze cursus als je ADR Basis op zak hebt.

Doel van de training

Je bent na het volgen van deze aanvullende module in staat om op correcte wijze volgens de juiste procedures tankvervoer te verrichten

Voor wie?

Deze training is voor chauffeurs die (gevaarlijke) stoffen vervoeren in een tankwagen, tankcontainer en/of gascontainer. In het ADR verdrag is geregeld dat je als chauffeur van gevaarlijke stoffen een ADR-vakbekwaamheidscertificaat moet hebben. Dit certificaat is vijf jaar geldig.

Inhoud van de training

Tijdens de training komen er zaken aan de orde als: voertuiggedrag van tankwagens, bewegende lading, uitleg over diverse soorten laad- en lossystemen, herkennen van diverse goedkeuringscertificaten en het aanbrengen- en gebruik op correcte wijze van etiketten en oranje borden.

Programma en locatie

Het is een eendaagse cursus met theorie en praktijk. Bij de start ontvang je een lesmap met daarin al het nodige studiemateriaal. De cursus kan op diverse locaties in Nederland worden gegeven.

Waarde Code 95

De cursus zelf telt mee voor 7 uur theoretische nascholing. In combinatie met ADR Basis telt hij mee voor 3x 7 uur.

Certificaat

Na het volgen van deze cursus ontvang je van het CBR een certificaat.