Chauffeursdag

Eendaagse cursus

De chauffeursdag is een training waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld. De cursus wordt aangeboden in de vorm van een groot aantal verschillende keuzemodules waarbij onderwerpen als remtechnieken, digitale tachograaf, lading zekeren, manoeuvreren, schadepreventie, beroepshouding en voertuigtechniek aan bod komen.

Inhoud cursus Chauffeursdag

Tijdens de cursus komen verschillende onderwerpen aan bod, in een gedeelte theorie en in een gedeelte praktijk.  Deze dag bestaat uit tenminste 4  en maximaal 6 onderwerpen. De theorieonderwerpen zijn: digitale tachograaf en wetgeving, rijtechnieken, schadepreventie en schadeformulier, verkeersregels en wetgeving, lading zekeren, voertuigtechniek, HACCP geconditioneerd vervoer, communicatie, beroepshouding, klantbenadering, representativiteit, klachtenafhandeling en fysieke belasting. De praktijkonderwerpen zijn voertuigbeheersing met vrachtauto op droog en glad asfalt, manoeuvrerenen bochtentechniek, kijktechniek en spiegelafstelling, zit- en stuurhouding, voertuigtechniek, koelmotor, lading zekeren, banden en sneeuwkettingen en fysieke belasting.

Programma en locatie Chauffeursdag

Het is een eendaagse theoriecursus. Bij de aanvang van de cursus ontvang je een lesmap met daarin al het nodige lesmateriaal. De cursus kan door heel Nederland worden gegeven.

Waarde Code 95 nascholing

De cursus telt mee voor 7 uur theoretische nascholing.