Digitale Tachograaf

Eendaagse cursus

Zware vrachtwagens, bussen en lichte bedrijfsvoertuigen in het beroepsgoederenvervoer moeten een digitale tachograaf hebben. Een tachograaf registreert de rij- en rusttijden, de snelheid en de afgelegde afstand van een voertuig. De digitale tachograaf is dus een belangrijk en verplicht instrument voor zowel chauffeur als werkgever. Een onjuist gebruik hiervan brengt enorme financiële risico’s met zich mee

Voor wie?

Deze cursus is speciaal voor beroepschauffeurs (in het bezit van rijbewijs C of D) die verplicht moeten rijden met een digitale tachograaf. Ook planners hebben veel baat bij deze cursus, aangezien het inzicht geeft in het instrument.

Inhoud cursus Digitale Tachograaf

Tijdens de cursus leer je alles rondom de rij- en rusttijden, de digitale tachograaf, arbeidstijdenbesluit, feitelijke bediening van het apparaat en controlerende instanties langs de weg. Na de opleiding weet je precies hoe je de tachograaf moet bedienen en wat de (financiële) gevolgen kunnen zijn bij onjuist gebruik.

Programma en locatie cursus Digitale Tachograaf

Het is een eendaagse theoretische cursus. Bij de start ontvang je een lesmap met daarin al het nodige lesmateriaal. De cursus kan in heel Nederland worden gegeven.

Waarde Code 95 nascholing

De cursus telt mee voor 7 uur theoretische nascholing.