EHBO/BHV

Eendaagse cursus

Ineens gebeurt het: een ongeval ontstaat vlak voor je neus of je raakt zelf betrokken bij een incident. Stressvolle momenten waarin een efficiënte denk- en handelswijze vaak erger kan voorkomen.

Voor wie?

Deze cursus is speciaal voor beroepschauffeurs (in het bezit van een rijbewijs C) die veel op de weg zitten. Juist omdat deze chauffeurs veel op de weg zitten, is de kans op een confrontatie of ongevalssituatie groter dan normaal.

Inhoud cursus EHBO/ BHV Beroepschauffeurs

De cursus bestaat uit een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk. Verschillende onderwerpen komen aan de orde, gerelateerd aan eerste hulpverlening, wondverzorging, reanimatie en het beveiligen van de ongevalsplaats, komen aan bod. In veel gevallen werken we met een lotus-slachtoffer. Na de cursus kan de EHBO-er/BHV-er een hulpverlenende, waarschuwende, en/of coördinerende rol vervullen in geval van calamiteiten. Denk hierbij aan het verlenen van eerste hulp na een ongeval, reanimeren na een hartstilstand of bijvoorbeeld zorgdragen voor het beveiligen van de plaats van het ongeval met een juiste gebruik van de middelen ter plaatse, zoals het eigen voertuig.

Programma en locatie cursus EHBO/BHV

Het is een eendaagse theoretische cursus. De deelnemer ontvangt bij de start een lesmap met daarin het nodige lesmateriaal. De cursus kan overal in Nederland plaatsvinden.

Waarde Code 95 nascholing

De cursus telt mee voor 7 uur theoretische nascholing.

Pasje

Na het volgen van deze cursus ontvangt de deelnemer het pasje BHV beroepschauffeur. Dit pasje is 1 jaar geldig.