Geconditioneerd Vervoer/ ATP gekoeld transport

Eendaagse cursus

Geconditioneerd vervoer is het bij een gecontroleerde atmosfeer vervoeren van bederfelijke goederen zonder onnodig verlies in kwaliteit. ATP gekoeld transport staat voor ‘Accord Transport Perishables’ letterlijk vertaald: overeenkomst transport bederfelijke waren. Tijdens deze cursus gaat het over het transport van deze goederen dat vraagt om specifieke kennis om bedref van de lading tegen te gaan. Want bederf van de lading door onjuist handelen van de vervoerder, dus de chauffeur, betekent een financiële schadelast.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor beroepschauffeurs (in het bezit van rijbewijs C) die verse waar vervoeren. Bijvoorbeeld chauffeurs van voedsel, bloemen en planten, planners en koel-/vrieshuis medewerkers.

Inhoud cursus geconditioneerd vervoer/ ATP gekoeld vervoer

In de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld: HACCP, laad- en losprocedures, productgroep kennis, koelprocedures, documenten, wet- en regelgeving en techniek. Na de cursus ben je op de hoogte van de koelprocedures, wetgeving en techniek omtrent omgaan met bederfelijke lading.

Programma en locatie

Het is een eendaagse theoretische cursus. Kan eventueel in meerdere delen worden opgeknipt. De cursus kan door heel Nederland worden gegeven.

Waarde Code 95 nascholing

De cursus telt mee voor 7 uur theoretische nascholing

Certificaat

Na het volgen van de cursus ontvang je het certificaat Geconditioneerd Vervoer/ATP gekoeld transport.