Het Nieuwe Rijden

Eendaagse cursus

Het Nieuwe Rijden is de officiële Nederlandse  benaming voor een rijstijl die met moderne, computer gestuurde motoren in de nieuwe auto’s brandstof besparend werkt. Het doel is om automobilisten, zakelijke rijders, beroepschauffeurs en wagenparkbeheerders te stimuleren om zo efficiënt mogelijk te rijden en rij- en reisgedrag slim aan te passen.

Voor wie?

Deze cursus is speciaal voor beroepschauffeurs (in het bezit van rijbewijs C)

Inhoud cursus Het Nieuw Rijden

De opleiding bestaat uit een deel inleidende theorie. Het grootste gedeelte bestaat uit praktijkritten. Er wordt een prognose gemaakt met de besparingsmogelijkheden van Het Nieuwe Rijden ten opzichte van rijden ‘oude’ stijl. Na de cursus weet je precies Het Nieuwe Rijden toe te passen, ook weet je een defensieve rijstijl toe te passen door tijdig te anticiperen op (plotselinge) veranderingen in het verkeersbeeld.

Programma en locatie cursus Het Nieuwe Rijden

Het is een eendaagse cursus met praktijk. Bij de start ontvang je een lesmap met daarin al het nodige lesmateriaal. De opleiding kan worden verzorgt in een door de opleider beschikbaar gestelde vrachtauto, maar ook in een eigen voertuig, mits geschikt voor de cursus.

Waarde Code 95

De cursus telt voor 7 uur praktische nascholing.