KCA (klein chemisch afval)

Eendaagse cursus

Tijdens deze cursus worden alle onderwerpen behandeld die betrekking hebben op het vervoer van gevaarlijke stoffen, gericht op klein chemisch afval. Bij klein chemisch afval moet u denken aan medicijnen, terpentine en spaarlampen.

Doel van de training

Na het voltooien van de cursus ben je in staat om op een verantwoorde manier klein chemisch afval te herkennen en op een goede manier te verwerken.

Voor wie?

Deze cursus is voor chauffeurs die van gevaarlijke stoffen vervoeren en mensen die werken bij gemeentelijke inzameldiensten. Volgens regel 12 van de Regeling Vervoer Huishoudelijk Gevaarlijk Afval moeten beroepsgroepen die te maken hebben met KCA, zoals chauffeurs van de chemokar in het bezit zijn van het ADR Basiscertificaat met de aantekening Vervoer huishoudelijk gevaarlijk afval. Indien u deelneemt aan deze cursus moet u in het bezit zijn van het ADR Basiscertificaat.

Inhoud van de cursus

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde: algemene kennis van gevaarlijke stoffen, vervoeren van stukgoed, brandbestrijding, herkenning en juist gebruik van oranje borden, verlenen van eerste hulp, regels en wetgeving omtrent vervoer en technische voertuigkennis. Dit is slechts een greep uit de vele onderwerpen.

Programma en locatie

Het is een eendaagse cursus. Bij de start ontvang je een lesmap met daarin al het nodige studiemateriaal. De cursussen kunnen door heel Nederland worden gegeven.

Waarde Code 95 nascholing

De cursus telt mee voor 7 uur theoretische nascholing.

Certificaat

Na het volgen van de cursus krijgt u een aantekening op uw ADR certificaat