Veetransport/ Pluimveetransport

Eendaagse cursus

De cursus veetransport is gebaseerd op het vervoer van grootvee, dan hebben we het over schapen, geiten, runderen, paarden en varkens. De cursus pluimveetransport is gebaseerd op het vervoer van pluimvee, dan hebben we het over ganzen, eenden, kalkoen en/of parelhoenders.

Inhoud cursus Veetransport/Pluimveetransport

Tijdens deze cursus wordt er ingegaan op de volgende onderwerpen: gedrag van en het omgaan met de diverse diersoorten, dieren en gezondheid, wet- en regelgeving, vervoersregels en transportdocumenten, kwaliteitsregeling veetransport, rijden met levende dieren, reinigen en ontsmetten en communicatie.

Verlengen Getuigschrift Vakbekwaamheid Veetransport/pluimveetransport

Om in het bezit te blijven van een geldig Getuigschrift van Vakbekwaamheid (pluim)Veetransport, bent u verplicht elke vijf jaar uw getuigschrift te verlengen. Dit kan u doen door een verlengingscursus te volgen en deze af te sluiten met een examen. U moet het examen afleggen in het jaar voordat het oude getuigschrift verloopt. Bij voldoende resultaat ontvangt u een nieuw getuigschrift dat wederom vijf jaar geldig is. Het is strafbaar te rijden met een verlopen getuigschrift.

Programma en locatie Veetransport/Pluimveetransport

Het is een eendaagse theoriecursus. Bij de aanvang van de cursus ontvang je een lesmap met daarin al het nodige lesmateriaal. De cursus kan door heel Nederland worden gegeven.

Waarde Code 95 nascholing

De cursus telt mee voor 7 uur theoretische nascholing.