Veilig werken langs de weg

Eendaagse cursus

Werken in en nabij verkeer brengt risico´s met zich mee. Zaak om deze risico´s zoveel mogelijk in te dammen. Hiervoor zijn een aantal handvatten, die jou als werker langs de weg voldoende houvast geeft voor een veilige werkplek. Belangrijk voor jou en voor de weggebruikers.

Voor wie?

Deze cursus is speciaal voor beroepschauffeurs, weggebruikers en iedereen die regelmatig in het verkeer op de openbare weg werkzaamheden uitvoert of coördineert.

Inhoud cursus Veilig Werken Langs de Weg

Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: lezen van tekeningen omtrent wegwerkzaamheden, plaatsen, verwijderen, controleren en wijzigen van afzettingen en verkeersmaatregelen op diverse wegtypes, rolverdeling wegbeheerders, aannemer, hulpdiensten, arbeidsinspectie en soorten afzetmaterialen. Na de cursus weet je goed om te gaan met je eigen veiligheid, die van collega’s en van andere weggebruikers bij de uitvoering van werkzaamheden langs de weg.

Programma en locatie cursus Veilig Werken Langs de Weg

Het is een eendaagse theoriecursus. Bij de aanvang van de cursus ontvang je een lesmap met daarin al het nodige lesmateriaal. De cursus kan door heel Nederland worden gegeven.

Waarde Code 95 nascholing

De cursus telt mee voor 7 uur theoretische nascholing.

Certificaat

Na het volgen van deze cursus ontvang je het certificaat Veilig Werk Langs de Weg. Dit certificaat is onbeperkt geldig.