Winterdienst

Eendaagse cursus

De cursus winterdienst is voor chauffeurs een goede voorbereiding op het winterseizoen. Tijdens deze cursus wordt aandacht besteed aan de manier waarop je op een veilige- en verantwoorde wijze met een strooiwagen of sneeuwschuiver de weg op kan.

Inhoud cursus Winterdienst

De cursus bevat de volgende onderdelen: relevante wet- en regelgeving, waaronder rechten en plichten vanuit Arbo en rij- /rusttijden (ontheffingen), nut en noodzaak van de winterdienst, rol en verantwoordelijkheid van de chauffeur, hoe wordt er gewerkt met sneeuwploegen en sneeuwborstels, hoe komt een strooiroute tot stand en hoe is het om te rijden onder moeilijke omstandigheden en de gevaren die hierbij horen. Naast het theoretische gedeelte is er ook nog een praktisch gedeelte, deze bestaat uit: de strooier en sneeuwploeg op- en afbouwen, onderhoud aan het materiaal uitvoeren en dooimiddelen laden en lossen.

Programma en locatie Winterdienst

Het is een eendaagse theoriecursus. Bij de aanvang van de cursus ontvang je een lesmap met daarin al het nodige lesmateriaal. De cursus kan door heel Nederland worden gegeven.

Waarde Code 95 nascholing

De cursus telt mee voor 7 uur theoretische nascholing.