Code 95 trainingen meer dan een verplicht moeten!

Deze keer een bijdrage van Kemp Rijopleidingen over de meerwaarde van een Code 95 opleidingsprogramma. Nog steeds worden de Code 95 opleidingen voor de chauffeurs gezien als een verplichting waarbij de prijs als zeer belangrijk gezien wordt. Minder aandacht is er voor de inhoud van een training.

Rob van Gaal is deskundig adviseur Code 95 opleidingen bij Kemp: “In mijn rol ga ik met onze relaties het gesprek aan over hun wensen op het gebied van Code 95 opleidingen. Het gaat er daarbij om, om van de relatie te horen krijgen waar ze in de praktijk met het wagenpark en de chauffeurs mee te maken krijgen. Met deze informatie stellen wij meestal een meer jaren opleidingsplan op voor de invulling van de Code 95 voor hun chauffeurs. Indien gewenst wordt daarin meegenomen een door de opdrachtgever geformuleerde doelstelling die men wil bereiken. In het gepresenteerde opleidingsplan aan de opdrachtgever worden zowel de inhoud als de doelstelling nadrukkelijk geformuleerd. De inhoud van het opleidingsplan is dan ook een geheel van opleidingen/training die niet alleen meerwaarde hebben maar ook bijdragen aan de realisatie van de doelstelling van de opdrachtgever.”

“Bij ons is het verzorgen van Code 95 opleidingen/trainingen geen moeten maar een uitdaging om de bestaande kennis en inzichten te actualiseren en te ontwikkelen om deze daarna ook toe te passen. Belangrijk is dat dit in een ontspannen en leerzame omgeving gebeurd, waarbij het belang van een goede groepsdynamiek veel aandacht krijgt en waarbij theorie en praktijk in evenwicht zijn met elkaar.”

“Onze relatie Dimensio uit Almere (marktleider van verpakkingen en verpakkingsmaterialen van diverse aard) laat ons al enkele jaren de Code 95 trainingen voor hun verzorgen. Onze contactpersoon bij Dimensio heeft ons gevraagd een opzet te maken voor de volledige 35 uur Code 95 voor hun chauffeurs waarin hun wensen zijn verwerkt.”

“Op dit moment hebben de chauffeurs inmiddels van de 35 uur verplichte nascholing 21 uur gevolgd. De trainingen die zijn gevolgd zijn:

  • Chauffeursdag schadepreventie met twee praktijkonderdelen (theorietraining)
  • Voortgezette voertuigbeheersing op de baan (praktijktraining)
  • Veilig werken met de Vork/Reachtruck en de EPT (theorietraining met een praktijkdeel)

Ook houden wij regelmatig contact met onze contactpersoon voor de Code 95 Dennis Dalemans. 

Door het onderhouden van de contacten is het mogelijk direct in te spelen op de meest recentelijke ontwikkelingen waardoor trainingen snel en adequaat kunnen worden aangepast. Deze wijze van ontzorgen van de opdrachtgever en de wijze van communicatie wordt zeer gewaardeerd.”

Dennis Dalemans – Dimensio Almere